13 September, 2010

..: : Aidilfitri 2010: :....

.....Maaf Zahir & Batin....

Salam Aidilfitri diucapkan kepada semua yang mengenali kami sekeluarga, kepada mereka2 yang melawat-lawat blog ini wpun saya xkenal...xketinggalan juga kepada mereka2 yg secara tidak sengaja@sengaja terjumpa blog ini...kami sekeluarga ingin memohon ampun & maaf, andaikata ade kata yg keterlaluan yg menyingung mana2 pihak, mohon dihalakn mkn & minum kami...njalok ngapuro....hehehe...



Aidilfitri tahun ini lebih bermakna,kerana khadiran si comel kami...Aisy ku sayang...maka kami beraya bertiga thn ni, alhamdulillah....thn depan..???insyaAllah andai dipnjgkn umur braya bertiga lg...hehehe...1 syawal disambut di kg ibu...banting...smpi 2 syawal...hehehe...syawal ke 3 blk melaka pulak....skrg ade di Melaka...



Kisah Aisy di hari raya....:

1. pagi2 raya dah siap pkai bj raya, dah wangi2 n smua org dah siap...dia "er erk" pulak...hehehe.....

2. Hari raya pertama Aisy cuma beraya umah Onyang (nenek ibu) je...sbb rmai sngt yg dtg umah nenek (emak ibu).

3. Gigi kedua Aisy dah tumbuh...bleh gigit mknn dah....n agak xsedap bdn la skit since raya ke2...tp alhamdulillah,xde la smpi demam....

4. Dah pndi salam kalo jmp ngan sedara2...semua org dia nak salam....tp kalo org yg nak salam ngan dia,dia xnak pulak...hehehe

5. Dapat duit raya....hehehe...duit tabung aisy dah btmbh....tq nenek2, atuk2, ,aunty2 n uncle2 yg bg aisy duit raya...thn depan insyaAllah bleh bg lg...hehehehe....



Again,

Selamat hari raya & maaf zahir batin....









tatatititutu.....



Shida'Z sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone

Powered by ShowMeBlogger.com

01 September, 2010

Aisy today turn to 9 month....



Hari nie 1 Sept 2010 maka genap la Aisy 9 bln....cepat btl masa berlalu...Aisy pun dah pandai macam2...yg paling pandai melekat kat ibu..hehehe...sbb Aisy dah mula kenal org,so dia dah mula xnak kalo org yg dia xkenal nak amik dia...

Kat umah,Aisy pun dah banyak tlg ibu "kemas" rumah....tlg ibu "lipat kain"....hehehe....Disebabkan Aisy dah mula bljr bdiri sendiri,so smua meja & kerusi mjadi mangsa utk dia btatih...dgn itu...byk juga la adegan...'kedebuk'..."kapook'....asyik jatuh je.....alhamdulillah, so far xde la jatuh smpi mengakibatkn kecederaan yg seriuos...



Dan yang paling menyeronokkn hari ini....Aisy 1st teeth is appeared...seronokya...nasib baik xdemam lg mcm hari tue...susuh hati tgk dia demam......



Moga Aisy membesar dengan sihat jadi anak yg solehah.... ibu n papa syg Aisy...



Shida'Z sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone

Powered by ShowMeBlogger.com

04 August, 2010

Get well soon sayang....

Rehat-rehat ye....

Risaunyer...since last sunday aisy demam...temp dia xmenentu...dah 2 kali pg klinik...

Klinik An-Nisa' kata mayb dia nak tmbh gigi...sbb average age 8month slalunya gigi akan start tmbh...gusi dia bengkak n sakit kot...esok kalo xok lg,kene bw pg hosp nak check drh....takut ade virus infection...

Semalam ibu cuti jg aisy...hr ni papa plak jg aisy...moga kasih syang ibu n papa buat aisy cepat sihat yeee....



ibu n papa sayang aisy...



Shida'Z sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone

Powered by ShowMeBlogger.com

30 July, 2010

...:: Kesayangan Hamba ::...

Ini lah dia insan kesayangan hamba ....hehehe...


just nak update some perkembangan our family....


* Perkembangan Aisy :


- Dah pandai nak mkn sendiri...especially rusk...xnak rendam2 dah, nak pegang...
- Apa ibu n papa mkn, mesti nak jgk...kalo xdpt...JERIT.... (mesti dpt pastue...)
- Suka panjat2 skrg...wpun xkuat nak pegang lagi...maka byk la insiden "kejedot"
- dah kenal ibu ngan papa...kalo org lain xnak...
- dah bleh sbut "bu" n "pa"..tp yg byk "bu" la....maknanya nak ibu..hehehe...
- dah pndi borak2 ngan ibu n papa...hehehe( ibu n papa cuba memahami apa yg aisy cite)
- satu lagi dah pndai tlg ibu lipat kain....

* Perkembangan Ibu n Papa :

- hehehee.... papa xberkembang, ibu je yg berkembang...hehehe
- semakin gile ngan keje..(xtau nape keje xabis)
- menjlnkan rutin harian seperti biasa....semoga apa yg diusahakan mendapat keberkatan.
- sedang merancang untuk persiapan raya..(baju, kuih raya, perjalanan raya,dsb)
- lain-lain tiada.... hehehe


Sekadar berkongsi...... untuk mereka yang disayangi & mereka yang menyayangi....
Kata pujangga... (maknanya aku copy jer ayat ni...hehehe,
tp suka sgt....)
"Seseorang yang mencintai kamu....
Jarang memujimu, tetapi di dalam hatinya kamu adalah yang terbaik....
Hanya itu yang ia tau..
Seseorang yang mencintai kamu....
akan marah-marah atau mengeluh jika kamu tidak membalas pesannya atau telefonnya.... Kerana ia peduli dan tidak ingin sesuatu terjadi pada kamu...
Seseorang yang mencintai kamu.....
Hanya menjatuhkan airmatanya di hadapanmu,
dan ketika kamu mencuba menghapus airmatanya....
Kamu telah menyentuh Hatinya!
Ya..... Dimana hatinya selalu berdegup/berdenyut/bergetar untuk kamu..... "

p/s : Ayang sayang Abang..... Ibu sayang Aisy..... mmmuuahhh...

13 July, 2010

Family Day @ PD....

Permaisuri Hotel & Resort....

Weekend yg agak penat....this year our company buat family day kat PD, n this is the 1st time bw family g family day....hehehe...

Again,alhamdulillah Aisy xmragam...wpun cuaca panas....excited org rmai kot...siap tido tepi pantai lg dengan angin sepoi2 bahasa....heheheh....actually ni 2nd time Aisy g tepi pantai,sblm ni dah bw pg main2 pantai cherating last march....

This week Aisy tinggal ngan nenek,coz ibu ngan papa ade meeting yg kene overnite....hrp2 Aisy baik2 je...





tatatititutu......



Shida'Z sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone

Powered by ShowMeBlogger.com

04 July, 2010

Aisy @ i-city...

.....26 June 2010.....

Last week bw Aisy gi i-city....mula2 nak bw aisy takut dia meragam sbb kat situ lampu2 bykkn,mesti lah panas kan....tapi sebaliknya yg berlaku....hehehe....Aisy excited giler....smua lampu2 tue dia nak pegang...lampu pulak color2... Lama gak la ktorg kat sana,smpi kul 11 lbh....

Actually kami pg 2 family...pg ngan abg shah & kak dah...nurin & muiz pun excited,wpun dah 2nd time dtg....hehehe... dah penat jln2 n cuci2 mata...ktorg lepak kat Kedai Kopi...



smpi sini dulu....nnt kita g jln2 lg....







tatatititutu......



Shida'Z sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone

Powered by ShowMeBlogger.com

28 June, 2010

Lerbby Teddy....



Nie la lerbby terddy kesayangan aisy....tido pun ngan lerbby teddy...tp bj lerbby teddy dah kotor,so ibu kene bsh dulu br aisy bleh main2 lg ngan lerbby teddy....





testing update blog dr blackberry ....



Shida'Z sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone

Powered by ShowMeBlogger.com

12 June, 2010

Sekadar meng"update" cite2 kami....

Alhamdulillah.... dapt juga nak update blog nie...hehehe

Nothing much to update kecuali development our little princess...Aisy...
This month Aisy dah 6 bln...Alhamdulillah semuanya ok, aisy pun sihat je... latest pictures on us...take a look friends...
Our Picture....masa nie Aisy 3bln lbh...hair band br beli tue...



Aisy ... 4 month...


Aisy ... 5 month...



Aisy .... 6 month... pinjam tudung ibu skjp..hehehe


Aisy dah pandai meniarap & mara, yang seronoknya dia dah pndi fokus ngan objek yg ade kat depan dia...especially ibu & papa dia..hehehe..


Aisy tgh main playgym....



Aisy & Ibu.....


Aisy & Papa....

Sekian dulu untuk masa ini...nnt ade ms nak upload video Aisy masa 1st time dpt solid food...hehehe...

08 January, 2010

...First entry 2010....

My first entry ntuk tahun 2010....



actually, line broadband xberapa okey kat sini ( kat kg...maklumlah tgh berpantang...) so malas la nak update blog.... tapi hari ni terajin plak...




Entry kali nie xde nak update ape2 pun, cuma nak share...

* hari ni aku dah 39 hari berpantang, so ade seminggu lg nak abis pntg...


* umur aisy pun dah 39 hari... dah mcm2 ragam dia... alhamdulillah, aisy meragam sangat, tido
malam ibu n papa msih belum terganggu lagi la...hehehe...


*last saturday 2/1/09 aisy pg check up sebulan kat Razif...kene cucuk skali..berat dia skrg
3.85kg...alhamdulillah,aisy sihat....

Since umur aisy dah nak masuk 40hr...mak ckap jadual harian dia dah mula berubah...patut la pagi td lepas mandi n menyusu dia xnak tido...smpi tghr br tido... bagi memenuhi masa lapang tue, ibu pun ajak la aisy posing2...lg pun dah lama xupdate latest pic aisy...


some latest Aisy's pics....