16 December, 2011

....Event of the Year....

Disember muncul lagi... !!!!!
Semenjak 30 Novemeber 2008, bulan Disember memang menjadi bulan yang dinanti-nantikan setiap tahun.....sebab-sebabnya adalah.... :
1. 30 November 2011.....Anniversary "KASIH HANIDA"..... this is our 3rd years anniversary, syukur Alhamdulillah, semoga rumahtangga kami terus diberikan kebahagian dan diberkati Allah dan dimurahkan rezeki.....insyaAllah...
2. 1 Disember 2011..... Birthday our little princess.... Nur Rahadatul Aisy bin Muhamad Azhan genap umur 2 tahun.... kejap je kn....sekarang pun dah mcm2 karenah dah...tapi karenah yang menghiburkan la...skali skala tu meng"angin"kan jgk....hehehe, tp itukn tandanya Allah sayang kat kita, dia menguji kita....hehehe... sekarang Aisy dah pndi menyanyi...lagu-lagu yang dah full dia boleh nyanyi.... " Bangun Pagi", "Burung Kakak Tua", "Buih Sabun", "Twinkle Twinkle Little Star"....Ibu n Papa doakan Aisy jadi anak yang solehah dan berjaya.
3. 2 Disemeber 2011 .... Papa Aisy's Birthday plak....this year papa dah menambah lagi satu angka di umurnya, tapi papa kata umur je tmbh....tapi rupa dan gaya maintain....hehehe... we love u Papa....semoga papa terus succes and dipermudahkan segala urusan seharian oleh-Nya...semoga rezeki kita bertambah lagi tahun depan...
4. Yang seterusnya adalah.....sebab, bulan Disember banyak cuti...n bulan untuk menghabiskan cuti tahun... (tahun nie pun mcm xabis lg.....burn je la) sedekah kat company....
ok la...nak balik ah..... adios amigos...
tatatititutu......

09 December, 2011

.... Activities of November....

Memandangkan kesuntukkan masa untuk berblog dan mengupload gambar....maka mari kita buat "Bulk Blog" ( bukan bulk sms je ade tau....hehehe) so untuk entry nie, jom share activity sepanjang November....activity ibu Aisy...papa Aisy ... n Aisy.... tapi layan gambar je la yerk...
......30 Oktober 2011...... - FRIM, KEPONG
Activity bertemakan outdoor. Kami layan kaki untuk pergi FRIM, Kepong. objektif adalah untuk naik Canopy Walk. gerak dari Puncak Alam kul 9pagi....dengan berbekalkan roti bersapu jem, toblerone, daim n air milo....sampai je FRIM, org dah rmai g jogging n naik basikal. Perjalanan nak ke Canopy Walk tu 900m....400m ikut jalan biasa (tapi mcm trek balak la...byk batu)..lagi 500m, MENDAKI!!!!!.... ohhh dah nak dkt 6thn nak mendaki....naik 300m pun dah pancit...hehehe...tapi ape2 pun objektif tercapai...mari layan gambar....
......4 November 2011...... - RAYA KORBAN, MELAKA
Aktiviti hari raya Korban...tahun nie berhari raya di Kg Tengah, Paya Dalam, Melaka.... hehehehe, sbb Aidilfirtri dah beraya di Kg Kundang, Tanjung Sepat, Selangor.... menurut ibu mertua ku, raya korban tahun nie lebih meriah dari dari raya Aidilfitri thn nie...sebab...semua anak2 dan putu-putu Wak Dolhalit blk kg.....kerana ke"excited"an berkumpul beramai-ramai...xbyk gmbr yg diambil...
berkampung di melaka selama 4 hari 3 mlm....7hb Nov gerak balik...sebelum bergerak layan la twitter @plustrafik, maka terbaca la.... "perjalanan dari Senawang ke Nilai bergerak perlahan. Harap Bersabar"...maka aku n hubby bercadang untuk balik ikut coastal road (Kuala Sungai Baru-Linggi-PD-Sepang-Elite).... maka 2 keluarga lagi pun berkenan nak follow ktorgg... secara xsengaja, berlaku la "Konvoi Anak Wak Dol- Balik KL"...heheheh..perjalanan kami, keluarga Wardabina dan Salasiah Ammar bermula jam 2.30 ptg...kami tiba di PD dlm kul 4... kerana godaan laut yg tinggi (maklumla....sepanjang perjalanan tgk air laut...tgk pokok melambai-lambai ditiup angin bayu laut....) maka terjadilah aktiviti mandi laut pada petang itu di pantai Port Dickson....hahahahaha.....memang unsangkarable btl la....
Dah penat mandi, anak-anak mesti la lapar...singgah la makan dulu....dan solat maghrib. perjalanan semula kul 8pm.... dan masing-masing tiba dirumah lebih kurang 9-10mlm.... (org yang ikut highway PLUS td yg kene jem tue pun rasanya dah lama smpi umah....hehehehe)... tapi disebabkan perjalanan yang enjoy, berapa lama pun xkisahkn....
Sorry yg ni gmbr xde...hehehe....
.....12 November 2011...... - KOMPLEKS SRI UTUSAN,BANGI
Hari Sabtu yang bekerja....ni aktiviti ibu Aisy n company....company buat trip melawat kilang memproses surat khabar...and at the same time we were having Football Friendly Match with Utusan Team...seperti biasa, Kelab Sukan kami tewas dengan bangga..... 1-6...hehehe (banggan bukan sebab ape....player kitarong semua menyelamatkan maruah team Utusan dari kalah di tempat sendiri....hahahaha...nama pun friendly, so main-main jer la...). Trip half day jer...ingat balik leg singgap kilang Coklat Beryl...tapi berangan jer la....hehehehe..
jom layan gambar...
...... 19 November 2011....... - SUNGAI PETANI, KEDAH
Lagi siri outstation... tapi sebab kene outstation weekend...maka ku angkut la smua...papa Aisy n juga Aisy....yg pasti papa Aisy jd driver la...hehhe...thank sayang... Actually ade job kat Cinta Sayang Resort, SP...sbb function kat CSRSP byk...maka xdpt nak menginap kat situ terus... kami bermalam di Park Evenue,SP, just after exit SP Selatan. Hotel ok la...yg penting ade swimming pool, so ibu pg kerja....aisy ngan papa leh g beraktiviti di pool....
Malam pun aktiviti mencari makanan yg best...google punya google jumpa la..mee udang...tapi xtau nak pegi mcm mana...sbb xtau jln..ikut google map pun mcm jauh jer...so, ktorg start kete, jln jer ...alhamdulillah..rupanya dekat je ade satu mee udang yang famous jgk la kat SP nie....D'KING Mee Udang Seafood...kalo sape yang nak pegi, dari exit SP selatan, straight smpi jump traficc light , belok kiri mcm nak g butterworth...kedai tue ada kat sblh kanan....or landmark yg lain...opposite Gaint SP....rating utk kedai nie....out of 5...i give 4....sbb mkn superb..cuma yg best masa mkn ari tue...boss mrh2 staff kat dpn customer...dah mcm org gaduh plak...kene la respect staff tue...and customer nak makn dlm keadaan tenang...potong mood jer...
jom layan gmbr...tp gmbr mkn jer yek....heheheh
semua mknn nie utk kami bertiga jer.....heheheh
Mee udang ni kami order 1 jer....tapi mkn bertiga...satu pinggan ade 8 ekor udang....
Minggu-minggu selebihnya rehat-rehat jer....mengemas rumah,sbb dah lama xkemas rumah asyik outstation jer....
nantikan pulak "bulk blog" untuk Disember.....hehehhe... kalo tiba2 terajin nak update la...hehehe..
tatatititutu....