22 May, 2012

AmanVille @ Space U8...

Lepas breakfast....lepas kemas2 umah.....lepas siap sidai kain.....lepas papa siap check kete ibu (esok nak outstation)..... Dah xde ape nak buat.... Tiba2 papa tanya...


Papa: Jom jalan-jalan....
Ibu : jom..... Tapi nak gie mana?
Papa : jom tgk wayang

.... Terus browsing kat TGV ape cite best.... :( tp semua xbest...ade yang best tp xleh bw Aisy (bawah umur)..hehehe


Papa : jom bw Aisy main playground kat Space U8 tue la...
Ibu : mahal x? .... (Ayat finance manager utk azhan's family....hehehe)
Papa : rasanya dalm RM25...tp parent bleh msk dua2....
Ibu: okey set jom.....


Dari Puncak Alam ke Space U8 tue xlah jauh mana pun.... Perjalanan dlm 15min je.....
Kami sampai Space U8 dlm kul 12 lbh.... Terus menuju ke Indoor playground yg dimaksudkan.... AmanVille.... Itu lah nama tempat tue... (baru tau.....hehehe)


Firstly....pg kat registration counter....tgk rate....rm25 per admission...TAPI ....children bwh umur 3thn rm 15 jer....so dpt murah dr yg dibajetkn....hehehehe (suka-suka-suka.....), pastue terus confirm nak msk....kene isi borang.....(cam biase.....)...tp kat borang dia ade kene isi password n parent kene thumbprint verification....utk security staff dia ckp.....Me n hubby think.....mungkin kalo tiba2 ade org kata nak amik anak, mesti staff amanville kene minta password or suruh org tue thumbprint nak confirmkn org yg dtg tue btl2 parent.... Dah abis register Aisy dpt satu handband mcm jam tgn....handband tue utk di scan ms kat pintu masuk.....


Secondly..... Boleh terus main....jom layan gmbr je.....


<<< mula2 mcm takut2.... >>



<<  dah start excited >>


<< dah jumpa port yg plg dia suka.... >>




<< dah dapat kwn baru... >>




Tempat nie mmg family friendly....sbb slain dr tempat main2....tempat membaca....mcm kat kindergarten pun ade....kalo parent yg ade bw baby....section utk baby pun ade....




Basically....we have spend about 3 hours kat sini....walaupun Aisy masih xrela nak blk.....tapi kene balik jgk.....ibu yg dah penat.....hehehe...


Kesimpulannya....Aisy enjoy it....






Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.