14 July, 2013

Happy 6th month.....

Bersempena Rif 'ah 6bln.....

Actually Rif 'ah 6bln pd 10hb July.... lewat 2 hari la....tp xpe la...

Alhamdulillah adik mmbesar dgn sihat n cerdas... xde la meragam sgt... but lebih challenging ...

Adik paling suka main ngan kakak aisy....ye la kn....almost 24hr ngan kakak je....jmp ibu ngan papa tiap2 hr brp jam je..... blm tolak time tido lg.... hehehe

Semoga both my princess growth dengan sihat n cerdas...jadi anak2 yg solehah.... insyaAllah...





22 June, 2013

INNER NECK ANIZON....

Kali nie nak post pasal my new interest. ... walaupun org lain dah lama berkecimpung....tp xkisah la...

Bermula dari kelab sukan kat ofis invite pn.anizon utk ajar mcm mana nak pkai shawl...dari situ la start jatuh hati nak pkai shawl.. rupa nye xla sesusah yg aku byg kn...knowledge n practice make u perfect. ... lepas kelas tue terus beli 1 inner neck n 2 shawl...masa tue tgh pregnant so mcm xbsemagt sgt nak bergaya...sebab xlarat... tapi lepas habis pantang...almost tiap2 hari la pkai...

Kenapa sy pilih inner neck n shawl Anizon collection nie.....????


1. Sebab dah tau sape owner dia...mmg seorang yg sgt bepengalaman dlm hal ehwal shawl nie..dia adalah ex editor majalah dara.com ( majalah yg mmg terkenal dlm memperkenalkan pemakaian shawl)...so I believe with she offered.


2. Inner neck dia jenis ninja...tp xmcm inner neck ninja yg lain...yg aku perasan inner neck ninja yg lain tue bila pkai awning di terlepek je kat dahi... (itu antara sbn xsuka nak try guna shawl tue)..dgn inner neck nie awning maintain tegak...hehehe.. mmg inner nexk dia mhl sikit...tapi berbaloi n selesa nak guna.... yang pasti..nak basuh pun senang... masuk je dlm mesin basuh, dah kering lipat or gantung bleh terus pkai..hahaha (kelebihan inner neck anizon yg plg best...)... warna2 yg ade pun sgt sesuai ngan warna...


3. Pasal shawl plak..sbb shawl yg dia jual tue jenis cottan yg berat... (sy pun xtau cotton ape)..disebabkan dia berat jd bila kita pkai dia terus terletak je...compare ngan shawl yg jenis chiffon agak ssh skit nak pkai (utk beginner mcm sy...) ... warna2 dia pun menarik n byk pilihan... outing ngan baby pun senang....sebab shawl nie bleh jadi nursing cover ms BF my little baby rif'ah. ....

So...utk yg br nak belajar guna shawl mcm saya...bleh sms or whatsapp sy 013 388 0572.  Sama2 la berkongsi ilmu utk tampil lebih bergaya....

Antara my collection. ...

21 June, 2013

... Family Time....

Last weekend berempat buat finally dapat pegi outing yang best...hehehe... sebab slalu outing kat Jusco n Tesco je....
 
Memandangkan jadual kerja ibu yang PADAT n PEK sejak bulan 3(masuk kerja dari lepas pantang) smpai bulan 7 nie, kene jugak la amik masa nak bawa anak2 santai2...
 
Finally, last week we decide to go..... Tasik Shah Alam... (hahahaa... mcm jauh je...) maaf la, disebabkan kesuntukkan masa (sabtu ibu kene pg PD...isnin dah nak keje blk) maka hari ahad tue je la yang ada.... next week sabtu outstation lagi...pg JB.. next next week sabtu kene pg Melaka pulak... " apa sgt la keje ibu nie ye...asyik kene outstation je..."mungkin tue la soalan yang ade dlm kepala anak2...BUT.. i'm so lucky...i have my superhero...Mr. Papa Azhan... thanks you papa...
 
Aisy enjoy sgt2..sbb dia dah lama x outing kat luar.
 
 
 

 
 
 





 
 
Lepas penat berjalan-jalan sepanjang tasik..singgah Masjid Negeri plak...mkan Nasi Arab....(upah papa sbb bawa kami semua jln2...) hehehe...
 
Balik semua colapse...hehehe...


11 June, 2013

Semalam....

Actually nak update blog smlm...sbb... little Rif'ah turn to 5 month yesterday.....alhamdulillah....and thank you Allah...she growing healthy....n still fully breastfeeding. ..... Alhamdulillah. ...

Semalam 1 Syaaban....alhamdulillah dapat puasa smlm....bleh jgk bljr2 puasa balik sblm ramadhan....n tgh bljr mcm mana nak bpuasa  as BF mother....masa AisY baby dulu ms bln puasa la start susu bdn xde..terus bg FM.... insyaAllah ibu cuba usahakan utk BF Rif'ah selama yg boleh....semoga dipermudahkan...

Semalam juga kakak Aisy dilanda batuk, selsema dan batuk yg teruk...kat umah pengasuh pun 4 kali dia muntah2...xmkn ape2...sian kakak...tp hr nie Alhamdulillah nampak dah kurang....insyaAllah. ..

Semoga anak2 ibu membesar dengan sohat & jadi anak yg solehah....

09 June, 2013

Selamat pengantin baru...

Salam hujung minggu....

Tahniah buat mak usu zana n pak usu nan...selamat di ijab kabulkn last friday... semoga berbahagia dunia akhirat n dimurahkan rezeki ngan anak2...insyaAllah...

Jom layan gambr je....

04 June, 2013

Rif'ah Nur Afiqah....

Finally... I hv an entry for 2013...what a laziest blogger I'm (xlayak pun nak digelar blogger).... but never the less... I'll try my level best to post here....

Officially my new baby is now in this blog...

Name as per post entry...born on 10 Jan 2013...Thursday 7.33pm....at Hospital Bersalin Razif....2.52kg....

:)